Rodzaje kaw na bazie espresso - kawy z mlekiem - infografika
Prezentujemy Wam krótki przewodnik w postaci infografiki - jak przyrządzić mleczne kawy. Wystarczy znać proporcje i mieć dobre espresso. A więc – do dzieła!
Czy wiecie, że włoskie, dobre espresso – to podstawa każdego rodzaju kawy z mlekiem? Sztuką przyrządzenia każdej kawy na bazie mleka, jest nie tylko umiejętność jego odpowiedniego spienienia, ale także baza. To dobrze zaparzone espresso nadaje aromat, niepowtarzalny smak i zapach kawie z mlekiem. Na jakość espresso wpływa to, czy przyrządzone zostało w dobrym, ciśnieniowym ekspresie do kawy, czy użyliśmy świeżej, dobrej gatunkowo kawy i czy zachowaliśmy odpowiednią temperaturę jego podania.
Pobierz naszą infografikę i zobacz rodzaje kaw z mlekiem!
Zobacz też:
Kawa – to warto wiedzieć – infografika >>
Jesteś w pracy? Sięgnij po kawę >>
Jak podawać kawę, czyli kawowy savoir-vivre w firmie >>
Jaki ciśnieniowy ekspres do kawy wybrać do firmy >>
6 pytań, które warto sobie zadać, nim kupisz ekspres do kawy >>