Rozgrzewająca i słodka: CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO
SKŁADNIKI:
- 50 ml słodkiego espresso
- gorąca czekolada lub syrop Chocolate Cookie Monin
- mleko do spienienia
- do dekoracji: bita śmietana, czekolada lub cynamon
PRZYGOTOWANIE:
Proporcje składników klasycznej mokki to: 1/3 kawy, 1/3 czekolady i 1/3 spienionego mleka.
- Podgrzane mleko spień tak, by uzyskać aksamitną, gęstą pianę.
- Do wysokiej szklanki wlej zaparzone espresso, dodaj rozpuszczoną czekoladę Lavazza lub syrop Chocolate Cookie Monin oraz uzupełnij mleczną pianką.
- Udekoruj bitą śmietaną i pokruszonymi kawałkami czekolady lub cynamonem.
Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DOLCE lub TIERRA
Głębi nada CZEKOLADA LAVAZZA
Możesz użyć syropu MONIN CHOCOLATE COOKIE
SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:
CAFFE MAROCCHINO