Subtelny smak: LATTE DELICATO

Woda i kawa

 

SKŁADNIKI:

  • 50 ml espresso
  • 100 ml mleka
  • wiórki czekolady do dekoracji

PRZYGOTOWANIE:

  • Mleko podgrzej, spień i wlej do wysokiej szklanki - powinno zajmować około 2/3 jej objętości.
  • Poczekaj aż lżejsza warstwa pianki uniesie się do góry.
  • Powoli, cienkim strumykiem dolewaj espresso. Kawa utworzy pośrodku piękny, ciemny pas.
  • Nałóż na wierzch resztę mlecznej pianki i udekoruj wiórkami czekolady.
  • Podawaj z łyżeczką o długiej rączce.

 

Użyj kapsułek kawy LAVAZZA BLUE DELICATO

 

Użyj śmietanki LAVAZZA BEVANDA BIANCA

 

e-book-baner-705px (1)

SPRAWDŹ POZOSTAŁE PRZEPISY:

latte-delicato-233x200 LATTE

DELICATO

 

 CAFFE

CON PANNA

 

 CAPPUCCINO CREMA

 

 CAFFE

FREDOLO

 

 CAFFE MOCCA AL CIOCCOLATO

 

 MACCHIATO AMARETTO

 

 CAFFE ESPRESSO MACCHIATO

 

 CAFFE MAROCCHINO

 

 DOLCE BEVANDA

BEZ KAWY

 

 DUETTO CIOCCOLATO